Välkommen till Schysst Jul 2017

Schysst jul är en årligt återkommande julmarknad, arrangerad av organisationen Svalorna Latinamerika, där alla som deltar säljer varor som är tillverkade med hänsyn till människor och miljö. Idag är det möjligt att hitta rättvist tillverkade produkter i nästan alla matbutiker, men det finns så mycket mer än det kaffe och bananer vi är vana att se i affären. För att visa hur långt den rättvisa handeln kommit så anordnar vi julmarknaden Schysst Jul. Julmarknaden är ett alternativ och komplement till den traditionella julhandeln, vi vill att Schysst Jul ska upplysa, skapa glädje och leda till eftertanke. Julmarknaden samlar företag och organisationer från hela världen som genom information och produkter visar att det går att tillverka varor som är producerade med hänsyn till människor och miljö.

Utöver julmarknadens stora utbud av ”schyssta” julklappar finns det möjlighet att lyssna till föreläsningar om deltagarnas verksamhet. Detta bidrar till en ökad kunskap om organisationernas arbete samt en transparens kring vart julklapparna kommer ifrån.

Tillhör du en organisation eller ett företag som vill delta på Schysst Jul 2017? Sänd iväg ett mail till hej@svalorna.se för mer information!

Mer information om årets upplaga av Schysst Jul kommer under hösten.