Deltagare J-Q

Deltagare J-Q

Just Africa

Idéen bakom Just Africa är att lyfta fram bra varumärken och formgivare från den afrikanska kontinenten, för att bredda deras marknad och möjligheter att utvecklas och låta Sverige möta ett formspråk och ett tänkesätt kring material och färg som stimulerar, inspirerar och sätter färg på vår vardag. Just Africas kriterier när de köper in varor är att de ska vara av bra kvalitet, vara producerade under bra villkor och gärna också i material som utgår från återbruk. De handlar både av Fair Trade certifierade producenter och av små familjeföretag.

Besök gärna Just Africas hemsida för mer information.

Kidsfuture

Föreningen Kidsfutures arbete syftar till att förbättra förhållandena för utsatta och marginaliserade grupper, med fokus på barn och ungdomar i Asien och Afrika samt barn och ungdomar i Europa som lever i socioekonomiskt utsatta miljöer och/eller riskerar att utveckla psykisk ohälsa. Produkterna de säljer syftar till att ge, framförallt kvinnor i norra Thailand, inkomstmöjligheter och därigenom även öka barnens möjlighet att fullfölja sin skolgång.

Vill du veta mer? Besök föreningens hemsida.

Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer som kämpar för kvinnors rättigheter och fred. Organisationens samarbetsorganisationer skapar mötesplatser för kvinnor i miljöer där det är svårt att träffas, de påverkar politik och skapar dialog över konfliktgränser.

De arbetar med kvinnors hälsa, utbildar om kvinnors mänskliga rättigheter, motverkar våld mot kvinnor och människohandel. Organisationens roll är att ge ekonomiskt stöd och förmedla kontakt mellan organisationer. Kvinna till Kvinna stödjer idag fler än 100 kvinnoorganisationer i fem konfliktdrabbade regioner – Central- och Västafrika, Mellanöstern, Södra Kaukasien och Västra Balkan.

Besök gärna deras hemsida för mer information.

Latinamerikagrupperna

Latinamerikagrupperna är en solidaritetsförening som tillsammans med latinamerikanska folkrörelser arbetar för ett rättvist och hållbart samhälle. De arbetar för att öka kunskapen hos allmänheten i Sverige om Latinamerika och svenska aktörers agerande i regionen, samt för att öka människors makt och inflytande över sina liv. Vidare arbetar de även med att uppmuntra och stödja folkbildning och organisering både i Sverige och Latinamerika. På Schysst Jul kommer de bland annat att sälja t-shirts och tygpåsar i fairtrademärkt bomull och smycken från deras samarbetspartners i Latinamerika.

Mer info finns på deras hemsida!

Lighthouse Relief

Lighthouse Relief is an NGO registered in Sweden and in Greece as Lighthouse Relief Hellas. Their team of international volunteers provide coordination efforts and emergency relief to refugees that arrive on the Greek island of Lesvos, and in Filippiada, Katsikas and Ritsona camps in mainland Greece. Our mission is to provide immediate crisis response, as well as long term relief, for the most vulnerable groups, such as women, children, and infants, in a dignified, respectful and empowering way.

Mer info finns här!

Minh Inredning

Minh Inredning är ett företag som säljer hantverk från små familjeföretag i Vietnam. Deras produkter importeras direkt från familjeföretagare i Vietnam och de betalar direkt till dem, vilket gör att familjeföretagarna inte förlorar pengar i mellanhandel.

Mer info hittar du på deras blogg!

Natir

Natir kommer från det turkiska språket och betyder Natur, men är även ett samlingsnamn för kvinnliga hamam terapeuter. De flesta naturliga och miljövänliga tvålarna på marknaden innehåller till största del palmolja, (palmolja bidrar till skövlingen av regnskog som i sin tur bidrar till växthuseffekten). Linimenten på marknaden innehåller oftast vaselin (en restprodukt när man framställer bensin och fotogen), vilket lägger sig som en hinna på huden så den kylande effekten håller i sig längre. Upptäckten att det knappt finns tvålar/liniment utan gifter eller dåliga oljor gjorde att Natir kom till. I Natirs ekologiska produkter används kokosolja som fett bas i tvålarna och bivax som en skyddande hinna i linimenten.

Mer info hittar du här!

Oljeteket

Oljeteket skapar blandningar för hudvård som utgår från hudens uppbyggnad av kroppsegna fettsyror. Deras produkter för ansikte och kropp skapar förutsättning för huden att vila, andas och finna balans genom att understödja hudens självläkande process genom hög koncentration av näring. Deras blandningar är 100% naturliga och helt fria från syntetiska kemikalier, fyllnadsmedel och artificiella färger och dofter. Hos Oljeteket hittar du ingenting annat än rena örter, blommor och fruktextrakt samt naturliga kallpressade oljor.

Besök deras Facebook för mer information!

Palestinagrupperna i Sverige

Palestinagrupperna i Sverige (PGS) arbetar för ett slut på Israels ockupation av Palestina och en rättvis fred. Organisationen stödjer barn- och ungdomsprojekt i Palestina och palestinska flyktingläger i Libanon. Hantverket köps in dels från ett kvinnooperativ på Västbanken och dels från Gaza. Olivoljan köps från den ideella organisationen Jord och Frihet som stödjer palestinska bönder. Försäljningen går inte med vinst.

Besök deras hemsida för mer information.

Pekoe ekologiskt te

Pekoe säljer ekologiskt te från enskilda tegårdar i Indien, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Rwanda och Kina. Te med rena och äkta smaker, utan konstgjorda smaksättningar. Allt Pekoes te är ekologiskt odlat. Teerna är märkta med EU:s märke för ekologiskt jordbruk. Företaget är certifierade för införsel, ompackning och försäljning av ekologiskt te enligt EU:s förordning 834/2007 av SMAK AB: SE-EKO-03. De är också KRAV-certifierade. Pekoe har enbart teer från plantager som garanterar goda arbetsförhållanden för sina anställda.

Besök gärna hemsidan för mer information om företaget och deras produkter!